ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

 

 

Παχυσαρκία
Μπανάνες
Υγιεινοί χυμοί φρούτων
Μήλα
Γλυκό σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΘΕΚΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ" ΜΕ ΤΗ ΘΕΚΛΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ - ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος έχουν διαχωριστεί σε κατηγορίες οι οποίες έχουν προκύψει από μακροχρόνιες επιστημονικές μελέτες που συνδέουν ένα συγκεκριμένο βάρος σώματος (σε συσχέτιση με το ύψος) με τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Η τρέχουσα κοινώς αποδεκτή και απλή μέθοδος  (χωρίς μέτρηση του σωματικού λίπους) είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) (ή BMI Body Mass Index, η οποία μετράται ως το βάρος σε κιλά διαιρούμενο με το ύψος σε μέτρα στο τετράγωνο.

Για τους ενήλικες, ο  ΔΜΣ αντιστοιχεί σε:

α) <18,5 kg / m2 λιποβαρείς,

β)  από 18,5 - 24,9 kg / m2 υγιές βάρος

γ)  από  25,0 - 29,9 kg / m2 υπέρβαροι

δ)   > 30 kg / m2 παχύσαρκοι.

Η δε κατηγορία της παχυσαρκίας διαχωρίζεται σε άλλες τρεις υποκατηγορίες:

     ι)  > 30-35   kg / m2 ήπια παχυσαρκία

     ιι) > 35-40   kg / m2 μέτρια παχυσαρκία

    ιιι) > 40          kg / m2 νοσογόνος παχυσαρκία

 

Για τα παιδιά και τους εφήβους, ΔΜΣ μεταξύ της 85ης και 95ης εκατοστίαιας θέσης για την ηλικία και το φύλο αντιτοιχεί στην κατηγορία υπέρβαρου και ΔΜΣ ίσος ή μεγαλύτερος από την 95η εκατοστιαία θεωρείται παχύσαρκος.

 

 

 

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am