Η ενδοκρινολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις ορμόνες του ανθρώπινου σώματος.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από κάθε "εργασία" που γίνεται στο σώμα μας "κρύβονται" μία ή περισσότερες ορμόνες.
 
- Για να λειτουργεί ο μεταβολισμός στο σώμα χρειάζεται η θυροξίνη, η ορμόνη του θυρεοειδούς.
- Το σάκχαρο στο αίμα μας ρυθμίζεται κυρίως από δύο ορμόνες, την ινσουλίνη και τη γλυκαγόνη.
- Για να γεννηθεί ένα παιδί χρειάζεται η οξυτοκίνη και για να μεγαλώσει η αυξητική ορμόνη αλλά και η θυροξίνη.
- Για να μπορεί μία γυναίκα να μείνει εγκύος αυτόματα πρέπει να παράγονται σωστά όλες οι ορμόνες.
- Για να έχουμε γερά κόκκαλα και να αποφύγουμε την οστεοπόρωση εκτός από τη σωστή διατροφή χρειάζονται και φυσιολογικά επίπεδα πολλών ορμονών.
- Η κορτιζόλη, η αδρεναλίνη και η νοραδρεναλίνη είναι ορμόνες που παράγονται στο σώμα μας όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με οποιοδήποτε στρες (πχ ασθένεια με πυρετό, χειρουργικές επεμβάσεις, τραυματισμοί αλλά και ψυχολογικό στρες)
Ενδοκρινολογία

- Νοσήματα θυρεοειδούς

- Οστεοπόρωση

- Παιδική ενδοκρινολογία (ανάπτυξη παιδιών)

- Γυναικεία ενδοκρινολογία (πολυκυστικές ωοθήκες, ακμή, υπερτρίχωση, εμμηνόπαυση)

- Υπογόνιμο ζευγάρι

- Ανδρική ενδοκρινολογία (διαταραχές στύσεως, διαταραχές σπέρματος)

Σακχαρώδης διαβήτης

Ο Σακχαρώδης διαβήτης διαχωρίζεται αδρά σε 3 κατηγορίες:

- Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 (νεανικός)

- Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (ενηλίκων) 

- Διαβήτης κυήσεως

 

 

Διατροφή

Η διατροφή προσφέρει αρχικά ενέργεια για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος με τις πρωτεϊνες, τους υδατάνθρακες και το λίπος.

Περιλαμβάνει επίσης βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που συμμετέχουν σε πολλές μεταβολικές αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος.

 

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (WHO) θεωρείται και επίσημα νόσος.

Σε διάφορες περιπτώσεις στις οποίες διατάρασσεται η ισορροπία των ορμονών στο σώμα επέρχεται παχυσαρκία όπως για παράδειγμα ο υποθυρεοειδισμός αλλά και το σύνδρομο Cushing.

Οι επιπλοκές της παχυσαρκίας στο σώμα είναι πολλαπλές (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, οστεοαρθίτιδα, διαταραχές των λιπιδίων και καρδιαγγειακά νοσήματα).

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am