top of page

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Πώς μπορώ να εξετασθώ από την Ενδοκρινολόγο;

Μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα τηλ 25 004 558 ή στο 99 289 222 για να διευθετήσετε έγκαιρα το ραντεβού σας

 

Μπορώ να εξετασθώ στο σπίτι μου;

Ναι, υπάρχει δυνατότητα εξέτασης κατ' οίκον μετά από προσωπική συνεννόηση με την ιατρό.


Τι περιλαμβάνει η εξέταση με την Ενδοκρινολόγο- Διαβητολόγο;

Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνεται πλήρες και αναλυτικό ιατρικό ιστορικό και δημιουργείται ο ιατρικός σας φάκελος (χειρόγραφος και ηλεκτρονικός) με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείστε στο Endo Center Kaouri και να έχετε μία ολοκληρωμένη ιατρική παρακολούθηση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που σας καθορίζεται -πλάνο παρακολούθησης. Υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης υπερήχου θυρεοειδούς εντός του ιατρείου (επιπλέον χρέωση).

ΕΦΟΣΟΝ διατηρείτε ιατρικό φάκελο στο Endo Center Kaouri μπορείτε να αιτηθείτε όποτε είναι απαραίτητο συνταγογράφηση εξετάσεων και των φαρμάκων κατόπιν ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ - επανεξέτασης.

 

Μπορείτε να μου συνταγογραφήσετε τα φάρμακα που λαμβάνω κάθε μήνα;

Φυσικά, εφόσον έχετε εξετασθεί από την ιατρό τουλάχιστον μία φορά και διατηρείτε ιατρικό φάκελο στο Endo Center Kaouri. Η δυνατότητα επανάληψης της συνταγής (χωρίς κλινική εξέταση στο ιατρείο) ισχύει υπό προϋποθέσεις, βασικότερη εκ των οποίων είναι η τελευταία επίσκεψη εντός ιατρείου να έχει γίνει ΟΧΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ.Ο λόγος είναι ότι πολύ συχνά απαιτούνται τροποποιήσεις στη θεραπευτική αγωγή οι οποίες πραγματοποιούνται  μετά από επίσκεψη στο ιατρείο.

Σε ειδικές περιπτώσεις η συνταγογράφηση μπορεί να γίνει εφόσον προσκομίσετε πρόσφατη (τελευταίου τριμήνου) ιατρική βεβαίωση/γνωμάτευση από άλλο ιατρό.

Πόσο συχνά πρέπει να εξετάζομαι;

Η συχνότητα στην εξέταση από Ενδοκρινολόγο - Διαβητολόγο παρουσιάζει διακύμανση και εξαρτάται από το τι είδους πρόβλημα αντιμετωπίζει ο καθένας. Είναι δηλαδή καθαρά εξατομικευμένη η παρακολούθηση του κάθε ασθενούς.

Μετά το πρώτο και δεύτερο ραντεβού η ιατρός συνήθως σας καθορίζει το πλάνο παρακολούθησής σας έτσι ώστε να έχετε πλήρη έλεγχο του νοσήματός σας.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου στο πρώτο ραντεβού;

Πρέπει να προσκομίσετε μαζί σας ΟΛΕΣ τις προηγούμενες εξετάσεις που έχετε κάνει. Συνιστάται να είναι ταξινομημένες από τις πιο πρόσφατες -πρώτες- μέχρι τις παλαιότερες -τελευταίες.

Πόσο είναι το κόστος της ιατρικής επίσκεψης στο Endo Center Kaouri;

Θα ενημερωθείτε για αυτό όταν καλέσετε για να κλείσετε ραντεβού.

Στα πλαίσια κοινωνικής ευαισθησίας ενημερώνουμε ότι υπάρχει σταθερά έκπτωση 10% σε οικογένειες πολυτέκνων (4 τέκνα και άνω), σε άνεργους εφόσον παρουσιάσουν την κάρτα ανεργίας και σε άτομα τα οποία υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό.

Επιπρόσθετα 10% έκπτωση δίδεται σε κάθε επόμενο ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ μέλος της ίδιας οικογένειας  (πχ παιδί μαθητής ή φοιτητής σε 4 μελή οικογένεια από την οποία ΕΧΕΙ ΗΔΗ εξετασθεί η μητέρα ή ο πατέρας).

Μπορώ να κάνω Check up θυρεοειδούς στον Ενδοκρινολόγο;

Φυσικά και μπορείτε εφόσον διευθετήσετε το ραντεβού σας.

Στην  επίσκεψη εξετάζεστε αναλυτικά, ολοκληρώνεται ο ιατρικός σας φάκελος και γίνεται η συνταγογράφηση του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου . Αφού προσκομίσετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που σας έχουν ζητηθεί, λαμβάνετε επεξηγήσεις για το πρόβλημα σας, σας δίνετε ανά περίπτωση η αντίστοιχη θεραπεία ΚΑΙ η ιατρός σας ετοιμάζει το μακροπρόθεσμο πλάνο παρακολούθησής σας.

Πόσο συχνοί είναι οι όζοι στο θυρεοειδή;

Είναι πάρα πολύ συχνοί. Σε κάποιες μελέτες υπολογίζεται ότι έως και 70% του πληθυσμού μπορεί να φέρει όζους. Συνήθως υπάρχουν στο θυρεοειδή για πολλά έτη και συχνά εντοπίζονται τυχαία (πχ μετά από αγγειολογικό έλεγχο καρωτίδων). Συνήθως (90-95%) είναι καλοήθη μορφώματα. Εντούτοις χρήζουν παρακολούθησης 1-4 φορές ΑΝΑ ΕΤΟΣ (συνήθως) ανά περίπτωση.

Πώς μπορώ να εξετασθώ για το αυξημένο βάρος που έχω;

Κλείνετε ραντεβού και εξετάζεστε αναλυτικά και αποκτάτε ιατρικό φάκελο στο Endo Center Kaouri.

Για να ξεκινήσετε ένα οποιαδήποτε πρόγραμμα διατροφής-ελέγχου της παχυσαρκίας θα πρέπει πρώτα -ανα περίπτωση- να υποβληθείτε σε μια σειρά ιατρικών εξετάσεων (έλεγχος μεταβολισμού, ορμονολογικός έλεγχος, σύσταση σώματος).

Πώς μπορώ να εξετασθώ για το αυξημένο σάκχαρο που έχω;

Κλείνετε ραντεβού και εξετάζεστε αναλυτικά και αποκτάτε ιατρικό φάκελο στο Endo Center Kaouri. Εαν χρειαστεί ελέγχεστε και εντός του ιατρείου με μέτρηση τριχοειδικού αίματος.

Πώς μπορώ να μάθω εάν έχω αυξημένο σάκχαρο;

Με συσκευές αυτομέτρησεις σακχάρου ή με μέτρηση σε κάποιο εργαστήριο  - χημείο με μέτρηση τιμής ΠΡΩΙΝΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8-10 ΩΡΕΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ είτε με τη μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HBA1c (η οποία αντιπροσωπεύει συνήθως με ακρίβεια το ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ του τελευταίους 3 μήνες). Εφόσον διαπιστωθεί τιμή σακχάρου πάνω από 100mg/dl ή τιμή HBA1c > 5,7 % (DCCT) συνιστάται να προγραμματίσετε  ραντεβού εξέτασης. ΕΑΝ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, για κάποιο λόγο διαπιστωθεί τιμή σακχάρου πάνω από 200mg/dl η εξέταση πρέπει να προγραμματισθεί σύντομα.

 

Μπορώ να στείλω τα αποτελέσματά μου και να μην εξετασθώ;

Η ιατρική είναι η επιστήμη του ανθρωπίνου σώματος. Δεν θεραπεύονται οι αναλύσεις αίματος ΑΛΛΑ το ίδιο το άτομο. Η συσχέτιση των εργαστηριακών ευρημάτων με τα κλινικά είναι πάντοτε απαραίτητα για να τεθεί η σωστή διάγνωση. ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ από οποιοδήποτε ιατρό να απαντήσει σε ιατρικά ερωτήματα από μακριά εάν δεν γνωρίζει  το ιστορικό σας. Κάποιες φορές ίσως σας ζητηθεί από την ιατρό να στείλετε αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων κάποιο διάστημα ΜΕΤΑ το ραντεβού σας, τα οποία αξιολογούνται και σας αποστέλλονται οδηγίες εντός 3 ή 5 εργάσιμων ημερών το αργότερο.

Γιατί πρέπει να κλείσω ραντεβού για να εξετασθώ;

H άποψη μας στο Endo Center Kaouri είναι ότι το κάθε άτομο δικαιούται το χρόνο του για να εξετασθεί, ως αναμφισβήτητο μέρος της ποιότητας παροχής υπηρεσιών. Βασική μας μέριμνα είναι να μην αναμένετε περισσότερο από δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά για να εξετασθείτε. Σε σπάνιες περιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό που κάποιος συμπολίτης μας χρειάζεται πιο άμεσα να εξετασθεί αν τυχόν προκύψει καθυστέρηση στο πρόγραμμα ενημερώνεστε από τη γραμματεία του ENDO Center Kaouri  για να προσέλθετε λίγο αργότερα. 

Είστε στο ΓΕΣΥ;

Όχι. Δεν συμμετέχουμε στο ΓΕΣΥ.

 

Πώς μπορώ να πληρώσω για το ραντεβού μου; 

Εντός του ιατρείου, μέσω μετρητών ή μέσω πιστωτικής κάρτας.

Εκτός του ιατρείου (εάν εσείς επιθυμείτε) μέσω κατάθεσης σε Τραπεζικό  λογαριασμό ΠΡΙΝ το ραντεβού.

Έχω προγραμματίσει ραντεβού επανεξέτασης και έχω ξεχάσει πότε είναι. Θα με ενημερώσετε;

Σας καλούμε πάντοτε 2 μέρες νωρίτερα για υπενθύμιση και σας αποστέλλουμε γραπτό υπενθυμιστικό μήνυμα 1 μέρα νωρίτερα.

Μπορώ να κλείσω τηλε - ραντεβού για να λάβω ιατρικές συμβουλές για το ιατρικό θέμα που αντιμετωπίζω;

Ναι, μπορείτε να το κάνετε μετά από συνεννόηση. Τονίζουμε ότι η τηλε - ιατρική ΔΕΝ υποκαθιστά την κλινική εξέταση, εντούτοις προτείνεται σε ορισμένες καταστάσεις ή συνθήκες (πανδημία COVID -19 , 2020, άτομα με μειωμένη κινητικότητα, άτομα μεγάλης ηλικίας). Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ΠΡΙΝ από το ραντεβού.

 

Πού μπορώ να παρκάρω κοντά για να έρθω στο ιατρείο;
Υπενθυμίζουμε ότι δεν μπορείτε να παρκάρετε στο στεγασμένο και ακάλυπτο χώρο που αφορίζεται εντός του συγκροτήματος των πολυκατοικιών που βρίσκεται το ιατρείο.
Υπάρχει δυνατότητα να παρκάρετε στην οδό Τιμοκρεόντος 4 που βρίσκεται πίσω από το ιατρείο και να κατεβείτε από τα σκαλάκια που οδηγούν στην οδό Χρυσηίδος.

Προβάλετε οδηγίες από Τιμοκρέοντος 4 προς Dr Στέλλα Καουρή, MD, MSc Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος (Dr Stella Kaouri Endocrinologist) στους Χάρτες Google.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ

 

 

 

 

bottom of page