ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η ιατρός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος Στέλλα Καουρή ολοκλήρωσε το ειδικό μέρος της ειδίκευσής της (4 έτη) στην Ενδοκρινολογία και στο Διαβήτη στο  Ενδοκρινολογικό Τμήμα- Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός" υπό το Συντονιστή Διευθυντή  Δρ. Σ. Τσαγκαράκη. 

 

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του Διαβητολογικού Κέντρου του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" υπό την επίβλεψη και το συντονισμό του αείμνηστου Χ. Βασιλόπουλου.

Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" αποτελεί ένα πλήρες και άρτια εξοπλισμένο Κέντρο το οποίο περιλαμβάνει Ενδοκρινολογικό Εργαστήριο, Κλινική Νοσηλείας ασθενών, θάλαμους χορήγησης ραδιενεργού Ιωδίου σε ασθενείς με κακοήθεια στο θυρεοειδή (PTC, FTC), πλήρως εξοπλισμένα Εξωτερικά Ιατρεία και ιατρεία εξειδικευμένων νοσημάτων όπως Ιατρείο Σακχαρώδους Διαβήτη 1 και 2, Ιατρείο Οστεοπόρωσης, Ιατρείο Παχυσαρκίας και Ιατρείο Διαβητικής Νεφροπάθειας δίνοντας στους γιατρούς που ειδικεύονται εκεί εμπειρία σε πληθώρα και ποικιλία περιστατικών.

 

 

Αναλυτικότερα:

Η ιατρός αποφοίτησε από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό-Κύπρο με απολυτήριο "ΑΡΙΣΤΑ" και

εισήχθηκε μετά από απαιτητικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου στην Ιατρική Σχολή.

Έλαβε Υποτροφία από το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, η οποία απονέμεται σε άριστους μαθητές και τη διατήρησε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών της λόγω της πολύ καλής βαθμολογίας που ελάμβανε.

Αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2003 (σε 6 έτη) με βαθμό "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ". 

 

Στη συνέχεια, η ιατρός εργάστηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στο Παθολογικό Τμήμα κατά το 2004.

Ακολούθως μετέβη στην Κρήτη, όπου ολοκλήρωσε το γενικό μέρος της ειδίκευσης της στην Ειδικότητα της Παθολογίας για 2 έτη, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

 

Επιπρόσθετα, το 2007, μετά από εξετάσεις, εισήχθη ανάμεσα στους τρεις πρώτους, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Εφαρμοσμένη Διαιτολογία- Διατροφή. Αποφοίτησε το Μάρτιο του 2010 με βαθμολογία 8,5 στα 10 και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης (Master of Science) στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή (Κατεύθυνση "Διατροφή και Άσκηση").

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της είχε παρακολουθήσει εξειδικευμένα μαθήματα διατροφικής ανάλυσης και σύστασης της διατροφής, μαθήματα που αφορούσαν στην κατανάλωση ενεργειακών υποστρωμάτων κατά τη διάρκεια της άσκησης,  όπως και θέματα ανάλυσης, προσέγγισης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας

(πχ συμπεριφορική θεραπεία). Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της είχε εργαστεί και στο Ιατρείο Παχυσαρκίας του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" βοηθώντας ασθενείς που απευθύνονταν στο ιατρείο, να διαχειριστούν το σωματικό τους βάρος.

Η μεταπτυχιακή της διατριβή αφορούσε σε διατροφική παρέμβαση (χορήγηση σησαμελαίου) σε ενήλικες ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση και πώς η χορήγηση αυτού του τροφίμου επηρεάζει την αρτηριακή πίεση και άλλες παραμέτρους υγείας των αγγείων. Είχε εκπονήσει το πειραματικό κομμάτι της παρέμβασης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του ΓΝΑ "Αλεξάνδρα".

 

Το 2010 ξεκίνησε την ειδικότητα της Ενδοκρινολογίας στο ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός", την οποία ολοκλήρωσε το 2014. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς της υπό την επίβλεψη των Ειδικών Ενδοκρινολόγων-Διευθυντών και του Συντονιστή Διευθυντή του Τμήματος, εκπαιδεύτηκε ενδελεχώς στη διενέργεια Ενδοκρινολογικών δοκιμασιών πχ δοκιμασία CRH, δοκιμασία υπογλυκαιμίας στο Ενδοκρινολογικό εργαστήριο του Τμήματος. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη  Μονάδα Νοσηλείας του  Τμήματος Νοσηλευόμενων -εσωτερικών- ασθενών αλλά και στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ενδοκρινολογικού Τμήματος αλλά και των Ειδικών Ιατρείων Σακχαρώδους Διαβήτη 1, Οστεοπόρωσης αναλάμβανε και παρακολουθούσε πολλούς ασθενείς. Επιπρόσθετα εφημέρευε στο ίδιο νοσοκομείο τόσο σε ανοικτές όσο και σε εσωτερικές κλειστές εφημερίες του Ενδοκρινολογικού Τμήματος αντιμετωπίζοντας πολλούς ασθενείς από άλλα Τμήματα του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" πχ ασθενείς προς χειρουργείο ή σακχαροδιαβητικούς για ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και οξέα Ενδοκρινολογικά περιστατικά πχ διαβητική κετοξέωση. 

Κατα τη διάρκεια της ειδικότητάς της είχε επίσης εθελοντική συμμετοχή σε ομάδα εκπαίδευσης ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη 1 (νεανικό).

Το 2014 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξετάσεις που πέρασε επιτυχώς στην Εξεταστική Επιτροπή Αθηνών.

 

Ακολούθως ίδρυσε το Endo Center Kaouri, ένα ιατρικό κέντρο (ιδιωτικό ιατρείο) με εξειδίκευση στους τομείς της Ενδοκρινολογίας, του Διαβήτη, της Παχυσαρκίας και της Διατροφής, στο οποίο είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη.

 

Η ιατρός είναι παντρεμένη με το Δρ Γ. Νάκο και έχουν δύο τέκνα.

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am