ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ

 

 

 

 

 

- Ποια είναι τα αίτια του υπερθυρεοειδισμού;

Η πιο συχνή αιτία υπερθυρεοειδισμού είναι η νόσος Graves' και ακολουθούν η τοξική πολυοζώδης βρογχοκήλη και το τοξικό αδένωμα του θυρεοειδούς.

Επιπρόσθετα άλλα αίτια λιγότερα συχνά είναι:

- κεντρικός υπερθυρεοειδισμός λόγω αδενώματος των θυρεοειδοτρόπων κυττάρων της υπόφυσης

- struma ovarii

- facticia θυρεοτοξίκωση

- αντίσταση στη δράση των θυρεοειδικών ορμονών

- λειτουργικές μεταστάσεις από διαφοροποιημένο Ca θυρεοειδούς

 

 

- Γιατί πρέπει να διαγνωσθεί έγκαιρα η αιτία του υπερθυρεοειδισμού;

Ο Ενδοκρινολόγος είναι ο γιατρός που καλείται να θέσει τη διάγνωση και να εντοπίσει την αιτία του υπερθυρεοειδισμού γιατί μπορεί να αλλάζει ο τρόπος της αντιμετώπισής μακροπρόθεσμα.

 

- Πότε πρέπει να ελεγχθεί ένα άτομο για το εάν έχει υπερθυρεοειδισμό

Είναι πολύ σημαντικό, ένα άτομο να ελέγχξει το θυρεοειδή του εάν παρατηρήσει αλλαγές στο σώμα του πχ

- απώλεια βάρους παρά την κανονική ή αυξημένη λήψη τροφής 

- ταχυκαρδίες, αίσθημα παλμών

- διαταραχές της περιόδου στις γυναίκες

- εξάψεις, δυσανεξία στη ζέστη

- αδυναμία, κόπωση στην ανάβαση κλίμακας

- ευερεθιστότητα, ανησυχία, αίσθημα αναίτιου άγχους

- τριχόπτωση

- αυξημένη εφίδρωση δέρμα

 

Ο αδιάγνωστος υπερθυρεοειδισμός μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς και να προκαλέσει αρρυθμίες συχνότερη των οποίων είναι η κολπική μαρμαρυγή.

 

 

 

 

 

 

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am