Η έλλειψη σιδήρου ως αιτία χαμηλών επιπέδων θυροξίνης στο αίμα σε εγκύους και μη εγκύους γυναίκες αν


Αυτή η μελέτη δημοσιεύτηκε πριν από 3 μέρες σε ένα από τα πιο έγκυρα Ενδοκρινολογικά Ιατρικά Περιοδικά, το JCEM.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Κίνα και συμπεριλήφθηκε μεγάλος αριθμός γυναικών (περίπου 10000).

Οι 7900 περίπου κυοφορούσαν και βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο τηε εγκυμοσύνης (μικρότερη από 12 βδομάδες). Έγινε σύγκριση της ομάδας αυτής με ομάδα 2000 γυναικών που δεν κυοφορούσαν. Σκοπός της μελέτης ήταν να ελέγξει εάν τα επίπεδα και ειδικότερα η ανεπάρκεια σιδήρου - που παρακολουθείται και αντιμετωπίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης- σχετίζεται με τα επίπεδα της θυροξίνης στο αίμα.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν έλλειψη σιδήρου τόσο έγκυες όσο και μη κυοφορούσες είχαν χαμηλότερα επίπεδα θυροξίνης στο αίμα τους από τις γυναίκες που είχαν επάρκεια σιδήρου.

Αναμένονται και άλλες μελέτες που θα επιβεβαιώσουν τα ανωτέρω ευρήματα αλλά και να εξηγήσουν τους πιθανούς μηχανισμούς για αυτό το αξιόλογο εύρημα.


Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις
Πρόσφατες αναρτήσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
No tags yet.
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Classic
  • LinkedIn App Icon
  • Google Classic

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am