Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την προσπάθεια απώλειας βάρους σε υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες


Έχει βρεθεί σε διάφορες μελέτες ότι ο ύπνος επηρεάζει το αποτέλεσμα προσπαθειών απώλειας βάρους.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τέλος Οκτωβρίου 2014 στο περιοδικό Nutrition and Diabetes (Διατροφή και Διαβήτης) διερευνήθηκε κατά πόσο και σε ποιο βαθμό η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του ύπνου επηρεάζει την προσπάθεια απώλειας βάρους σε υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών.

Η ποιότητα του ύπνου καθορίστηκε από το πόσες φορές ξυπνούσε το βράδυ η κάθε γυναίκα για οποιοδήποτε λόγο. Πάνω από 5 φορές αφύπνισης ταξινομήθηκαν ως ΥΠΝΟΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Στη μελέτη αυτή στην οποία συμμετείχαν 90 γυναίκες διαπιστώθηκε ότι όσες είχαν ύπνο κακής ποιότητας είχαν μικρότερη απώλεια βάρους και διαταραχή στο ορμονικό τους προφιλ. Αναμένονται περαιτέρω μελέτες στο μέλλον για τους μηχανισμούς με τους οποίους προκύπτουν οι ορμονικές διαταραχές.

Πηγή:

Higher sleep fragmentation predicts a lower magnitude of weight loss in overweight and obese women participating in a weight loss intervention

Journal: Nutrition and Diabetes , 27th October 2014

#διατροφήκαιδιαβήτης #ύπνοςκαιαδυνάτισμα

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις
Πρόσφατες αναρτήσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
No tags yet.
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Classic
  • LinkedIn App Icon
  • Google Classic

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am