Η σταδιακή απώλεια βάρους ίσως είναι δυσκολότερη από την ταχεία


Η σταδιακή απώλεια βάρους απώλεια δεν είναι ευκολότερη από την ταχεία απώλεια βάρους σύμφωνα με μια μελέτη 204 παχύσαρκων ενηλίκων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet Διαβήτης & Ενδοκρινολογία τον Οκτώβριο 2014,

Υπάρχει η πεποίθηση ότι η απώλεια βάρους είναι «πιθανό να παραμείνει περισσότερο εάν χαθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τη γρήγορη απώλεια βάρους.

Στη μελέτη συμπεριλήφθησαν 204 παχύσαρκα άτομα που διαχωρίστηκαν σε 2 ίσες περίπου σε μέγεθος ομάδες.Η μία ομάδα ενθαρρύνθηκε να χάσει το 12,5% του σωματικού βάρους μέσα σε 12 εβδομάδες, και η άλλη να φτάσει στην ίδια απώλεια σε 36 εβδομάδες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 8 από τους 10 ατόμα που ανήκαν στην ομάδα ταχείας απώλειας βάρους πέτυχαν το στόχο τους σε σύγκριση με μόνο το 50 % που είχαν ως στόχο την πιο αργή απώλεια βάρους

πηγή:

The effect of rate of weight loss on long-term weight management: a randomised controlled trial

Katrina Purcell et al

http://www.thelancet.com/journals/landia/article/PIIS2213-8587%2814%2970200-1/abstract

#δίαιτα #απώλειαβάρους #παχύσαρκοι

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις
Πρόσφατες αναρτήσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
No tags yet.
Ακολουθήστε μας
  • Facebook Classic
  • LinkedIn App Icon
  • Google Classic

Subscribe for Updates and news of our Medical Center

Endo Center Kaouri © 2021 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 24/1/21 ώρα  11am