Αναζήτηση
  • Dr Stella Kaouri

Προειδοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) για 2 φάρμακα που χρησιμοποιούνται στο


Προειδοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) για 2 φάρμακα που χρησιμοποιούνται στο Σακχαρώδη Διαβήτη 2

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕDSCAPE.COM (http://www.medscape.com/viewarticle/843179)

Η προειδοποίηση αφορά στα φάρμακα σαξαγλιπτίνη και αλογλιπτίνη που ανήκουν στους DDP-4 αναστολείς.

Ο δυνητικός κίνδυνος αφορά σε πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας μετά από τη χρήση της σαξαγλιπτίνης όπως έχει διαπιστωθεί σε μία μεγάλη μελέτη (SAVOR-TIMI 53) που εξέτασε το συγκεκριμένο ζήτημα. Επιπλέον στην ίδια μελέτη διαπιστώθηκε αύξηση της συνολικής θνησιμότητας.

Τα δεδομένα για την αλογλιπτίνη παραμένουν διφορούμενα (μελέτη EXAMINE).

Με βάσει τα ανώτερα ευρήματα αναμένονται νεότερες μελέτες έτσι ώστε να δοθούν νεότερες οδηγίες. Επί του παρόντος συνιστάται μεγάλη προσοχή στη χορήγηση σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και συνυπάρχουσα καρδιακή ανεπάρκεια για την αγωγή που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση του διαβήτη


9 προβολές

Endo Center Kaouri © 2020 All rights reserved ®  

 

Για να χρησιμοποιείτε αυτό τον ιστοτόπο σημαίνει ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης (μπορείτε να τους διαβάσετε αναλυτικότερα κάνοντας κλικ στο πράσινο κουμπί "'Όροι χρήσης" στο Δεξιό μέρος της σελίδας)

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτήν την ιστοσελίδα είναι ενημερωτικού και μόνο χαρακτήρα και είναι γραμμένες σε απλή γλώσσα . Ως ενημερωτικές μόνο,  πρέπει να θεωρηθούν και οι πληροφορίες που παρέχονται από ιστοσελίδες  οι οποίες αναδύονται ως εξωτερικοί σύνδεσμοι από την παρούσα ιστοσελίδα είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Τα περισσότερα κείμενα είναι γραμμένα σε μη ιατρική ορολογία και ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες δημοσιεύονται σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Τα κείμενα αυτά προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς συνοπτικής ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων. Αποτελούν γενικότερες πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν εφαρμογή στο σύνολο των ασθενών ούτε μπορεί  να θεωρηθούν ως ιατρικές συμβουλές. Η αναγκαιότητα διενέργειας ή μη, μίας διαγνωστικής εξέτασης, καθορίζεται με βάση τη διαγνωστική προσέγγιση που ακολουθεί ο εκάστοτε θεράπων ιατρός, καθώς δεν έχουν εφαρμογή όλες οι εξετάσεις στο σύνολο των παθήσεων ή/και των ασθενών.

Σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση του ασθενούς και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή/και σημείων σας συμβουλεύουμε να απευθύνεστε σε ιατρό για σωστή ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματός σας.

 

Η ιστοσελίδα αυτή κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα wix.com  Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα αυτή ελήφθησαν από την πλατφόρμα wix.com πλην μερικών που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιατρού Σ. Καουρή Ενδοκρινολόγου - Διαβητολόγου.

 

Το λογότυπο και το όνομα Endo Center Kaouri υπόκεινται σε καθεστώς κατακράτησης πνευματικών δικαιωμάτων.

Η βέλτιστη εμφάνιση της ιστοσελίδας πραγματοποιείται μέσω Chrome.

Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στις 1/8/20 ώρα  1AM

Subscribe for Updates and news of our Medical Center